O nama

Bora je čvrsto ukopana u tradiciju, malog hrvatskog mjesta Podgradina kojeg s jedne strane griju tople struje Novigradskog mora, a s druge šiba Velebitska bura.

O nama

Benkovačko-stankovačko vinogorje, gdje je smještena vinarija, idealan je položaj za uzgoj vinove loze, jer njegova orijentacija i nadmorska visina na kojima se nalaze vinogradi stvaraju idealno tlo za najbolje vino.

Po latinskom nazivu za jak, uporan, mahovit i hladan lokalni vjetar - Buru, vina Bora su i dobila ime, no ona su najbolje što škrto podneblje i vrijedan rad mogu dati. U ovoj mladoj vinariji koja svakodnevno raste, kao obećanje obitelji Žuža svojim precima da će slijediti misao vodilju svoje obitelji o ljubavi, upornosti i predanosti zemlji, danas uz pomoć najsuvremenijih vinogradarskih i vinarskih znanja i tehnologije nastaju vina za uživanje onih najistančanijeg ukusa.

Bora je slavlje i ritam života. Vina proizvodimo za ljude koji slave svaki trenutak, koji plešu, koji u svakom trenutku vide priliku za užitak.

Razigrana, a opet precizno vinificirana, naša vina ističu najbolje osobine svojeg podneblja i terroira Benkovačko-stankovačkog vinogorja. Poštujući tradiciju, u našim smo vinogradima posadili tradicionalne sorte: Maraštinu i Pošip, Svrdlovinu i Plavinu ali odvažili smo se i na sorte Sauvignon blanc, Merlot, crni Grenache i Syrah. Kao obitelj, vjerujemo u stvaranje i istraživanje novih okusa pa tako pristupamo i našim vinima.

Naša
vizija

Naša vizija

Vina Bora

Žuže 59
23242 Podgradina
Posedarje