Bora je čvrsto ukopana u tradiciju kraja, malog hrvatskog mjesta Podgradina kojeg s jedne strane griju tople struje Novigradskog mora, a s druge šiba Velebitska bura.

Benkovačko-stankovačko vinogorje, gdje je smještena vinarija, idealan je položaj za uzgoj vinove loze, jer njegova orijentacija i nadmorska visina na kojima se nalaze vinogradi stvaraju idealno tlo za najbolje vino.

Po lokalnom izrazu za jak, uporan, mahovit i hladan vjetar, vina Bora su i dobila ime, no ona su najbolje što škrto podneblje i vrijedan rad mogu dati. U ovoj mladoj vinariji koja svakodnevno raste, kao obećanje obitelji Žuža svojim precima da će slijediti misao vodilju svoje obitelji o ljubavi, upornosti i predanosti zemlji, danas uz pomoć najsuvremenijih vinogradarskih i vinarskih znanja i tehnologije nastaju vina za uživanje onih najistančanijeg ukusa.

Naša vizija

Slavlje i ritam života

Bora je slavlje i ritam života. Vina proizvodimo za ljude koji slave svaki trenutak, koji plešu, koji u svakom trenutku vide priliku za užitak. Razigrana, a opet precizno vinificirana, naša vina ističu najbolje osobine svojeg podneblja i terroira Benkovačko-stankovačkog vinogorja. Poštujući tradiciju, u našim smo vinogradima posadili tradicionalne sorte: maraštinu i pošip, svrdlovinu i plavinu ali odvažili smo se i na sorte sauvignon blanc, merlot, crni grenache i syrah. Kao obitelj, vjerujemo u stvaranje i istraživanje novih okusa pa tako pristupamo i našim vinima

Potražite nas na društvenim mrežama

Copyright 2022 © VINABORA