Vina Bora

Vina Sjeverne Dalmacije

Naša vina

Pošip

Pošip Bora svoj postojan, vrlo bogat i lijep miris može zahvaliti pažljivoj vinifikaciji koja je urodila nježnim voćnim notama suhih marelica, popraćenima cvjetnim i biljnim aromama. Vino krase i neobične mineralne note s primjesom kvasaca. Okus karakterizira velika moć i odmjerenost kiselina koja je sačuvala i voćnost vina. Izvrsno se sljubljuje s laganijim jelima, tjesteninama, piletinom i bijelom ribom.

Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc Bora laganog je okusa, uravnotežene punoće i ugodno osvježavajućeg karaktera, svježe, pitko, mirisno i živahno. Izraženo je gorkasto u retrookusu, ugodnog mirisa i zavodljivih, tipičnih aroma zrelog sauvignona. Idealno se sljubljuje s ribljim specijalitetima, laganijim vrstama mesa, kao i s ponekim desertom.

Cuvée

Bora Cuvee proizveden je od tri vrste grožđa: Cabrernet sauvignon, Merlot i Syrah, i s puno pažnje odnjegovan u hrastovim barrique bačvama. Arome suhog voća poput šljiva, crnog ribiza, kao i začinske tamne čokolade čine ga punim i moćnim. Odlikuje ga harmonija živahnih kiselina s punoćom, bogatstvo ekstrakta i stanovita pikantnost u retrookusu. Iznimno harmonično, snažno i toplo vino.

Brončana nagrada za kvalitetu

Naša su vina osvojila brončanu nagradu na
International Wine Challange 2021